Het vinden van gegevens was nog nooit zo eenvoudig | Automatisering | PMA

2021-12-01 04:22:13 By : Ms. Mae Tian

Het selecteren van geschikte productgegevens in engineering is vaak tijdrovend. Het nieuwe Eplan Data Portal is eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren dankzij de nieuwe gebruikersinterface en verbeterde zoekalgoritmen. Dankzij uitgebreide zoekparameters kunnen gebruikers snel de juiste componenten vinden waarnaar ze op zoek zijn. Individuele oplossingen op basis van configurators kunnen intuïtief worden gegenereerd.

Het nieuwe Eplan Platform 2022 staat op het punt te verschijnen. Dit markeert tevens het moment waarop het Eplan Data Portal exclusief beschikbaar zal zijn voor gebruik in de Eplan ePulse cloudomgeving. De bijgewerkte gebruikersinterface van het platform biedt tal van verbeteringen voor het zoeken en vinden van apparaatgegevens. Verbeterde zoekalgoritmen en parameters maken het veel gemakkelijker voor gebruikers om snel de juiste componenten te vinden om te downloaden. Verbeterde systeemprestaties betekenen meer snelheid bij het selecteren van componenten. Een andere nieuwe feature is de integratie van de Lenze product configurator.

Bernd Spiegel, Director of Team Processes and Data bij Lenze, legt uit: "Dankzij de directe integratie van onze productconfigurator in het nieuwe Eplan Platform kunnen klanten snel het product vinden dat ze nodig hebben. Het is niet nodig om naar apparaten te zoeken in uitgebreide lijsten en bovendien krijgen klanten nu de apparaten die precies aan hun eisen voldoen.Bovendien biedt deze samenwerking ook voordelen voor Lenze als fabrikant van vele producten en varianten.Het onderhouden van de gegevens voor de configurator in Eplan Electric P8 is nu veel makkelijker voor ons dan als we dat voor alle verschillende varianten van een productreeks zouden moeten doen."

Een praktijkvoorbeeld: een gebruiker heeft een frequentieomvormer nodig. Met behulp van de Lenze Easy Product Finder vindt hij in een paar stappen een geschikt apparaat uit de i550-serie van het bedrijf. De bepalende eigenschappen zoals nominaal vermogen, type voedingsnetwerk en type veldbusnetwerk zijn opgenomen als selectiecriteria. Nadat gebruikers op basis van deze parameters een specifiek apparaat hebben geselecteerd, kunnen de bijbehorende Eplan-gegevens worden gegenereerd in de detailweergave en vervolgens worden geïmporteerd in het apparaatbeheer van de CAE-oplossing.

Portalgebruikers hebben slechts een paar stappen nodig om een ​​geschikt apparaat uit de i550-serie te vinden met behulp van configurators, zoals de Lenze Easy Product Finder.

De configuratoren van andere fabrikanten, waaronder Endress+Hauser, Bosch Rexroth en Rittal, werken op dezelfde manier. Dit maakt het portfolio van elke fabrikant gemakkelijk toegankelijk. Het selecteren van apparaten en het verkrijgen van hoogwaardige gegevens is eenvoudig en intuïtief. De gegevens zijn up-to-date en kunnen direct in projecten worden doorgegeven. Net als bij het configureren van functies voor een nieuwe auto, worden gebruikers door de verschillende productfamilies van de verschillende fabrikanten geleid. De integratie van configurators breidt niet alleen de beschikbare gegevens in de portal (meer dan 1 miljoen datasets) uit met ongeveer twee miljoen configureerbare varianten, maar maakt het ook gemakkelijker voor gebruikers om hoogwaardige apparaatgegevens te verzamelen.

Daarnaast zijn er de selectors van Aventics, IPF en Schneider Electric, die zowel een snelle productselectie als de juiste data garanderen dankzij de gerichte keuzebeperking via zoekparameters. Dit portfolio wordt binnenkort uitgebreid met het aanbod van twee andere bekende wereldspelers - dus gebruikers hebben genoeg om naar uit te kijken.

Meer dan een derde van de gegevens op het portaal voldoet al aan de nieuwe, krachtige gegevensstandaard en oplossingsprovider Eplan heeft nog ambitieuzere doelen: zo moet de helft van alle apparaatgegevens mogelijk voldoen aan de gegevensstandaard door de eind 2022. Dit vraagt ​​om verdere inzet van apparaatbouwers, van wie velen nu al de voordelen zien van 100 procent digitale data. Grote spelers die internationaal een voortrekkersrol hebben gespeeld op dit gebied zijn onder meer Chint (China), IFM, Pilz, Rittal en SMC (Europa), Numatics (VS) en Omron (Japan).

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang elke twee weken een e-mail.

Deze editie bevat: 'Promoting technology', 'Shifting poles' en 'ATEX, alles duidelijk?'

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA? Vraag hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

© 2021 Automatisering | PMA. Alle rechten voorbehouden.